A day as
a Teacher

Daar stond ik dan om 8 uur ‘s ochtends voor de gymzaal in Heerhugowaard. Ik voelde toch wat spanning, hoe ga ik dit aanpakken? Gaan ze het leuk vinden? Over een half uur zou de eerste groep komen, nog even een laatste check en dan konden we beginnen! Half 9 was het zo ver… enthousiaste leerlingen stormde naar binnen, ze waren allemaal klaar voor hun rolstoelbasketbal gymles!

In de eerste week van november kregen we op Papendal een weekje vrij zodat we rust konden nemen. Dit kwam goed uit, want ik was benaderd door een gym juf uit Heerhugowaard of ik een keertje een clinic rolstoelbasketbal wilde geven tijdens haar gymles! Dat leek mij ontzettend leuk, dus nadat ik hoorde dat ik een weekje vrij was had ik meteen geregeld dat ik een keer kon komen!

Via Basketbal Experience Nederland kon ik gelukkig 10 rolstoelen lenen zodat ik de rolstoelbasketbal ervaring zo leuk mogelijk kon maken. Ook was ik heel dankbaar voor mijn vader, die de kar uit zijn werk ophaalde en op bestemming kon brengen.

Daarna was het zover… de dag van de clinic! Alle stoelen stonden klaar en half 9 kwam de eerste groep met ongeveer 30 leerlingen! Het was wel wat door wisselen want we hadden natuurlijk maar 10 stoelen. Maar gelukkig maakte dat niet uit voor de pret want wat hadden ze een plezier!

De les begon met een introductie waarbij ik mocht vertellen wie ik was, en wat ik deed. Het was bijzonder om te zien hoe geïnteresseerd ze waren. Na de introductie was het tijd om de groep in 4 te delen voor de eerste opdracht een estafette! We begonnen makkelijk, vooruitrijden. Maar omdat dat er al ontzettend goed uit zag konden we het wel moelijker maken, dus mochten ze hetzelfde parcours proberen achteruit. Uiteindelijk miste er nog 1 essentieel onderdeel van het rolstoelbasketbal… namelijk de basketbal. Dus voor de laatste ronden was het de bedoeling om te slalommen met bal. Wel met de basketbal regels, 2x aan je wiel en dan moet je dribbelen. Dit was toch nog best een uitdaging voor vele!

Na de estafette was het dan echt tijd voor een klein toernooi! De 4 teams speelden in verschillende rondes 5 min tegen elkaar en het was heel mooi om te zien hoe fanatiek ze werden!

Na de gymles was er nog even tijd om wat vragen te stellen, zo kwamen er ook vragen voorbij waar ze konden rolstoelbasketballen, en hoe duur zo’n stoel was zodat ze die even gingen kopen om buiten te oefenen.

Na groep 7/8 was het tijd voor groep 6 en 5. Het was een drukke maar ontzettend leuke dag! Ook was ik behoorlijk trots dat ik in totaal zo’n 80 kinderen naar huis heb kunnen sturen met een grote glimlach op hun gezicht! Deze dag was zeker voor herhaling vatbaar!

Groetjes Lindsay

LEAVE A REPLY

nl_NLDutch