Back to
‘Normal’

Na 6 maanden was het dan eindelijk zover, we mochten weer fulltime beginnen op Papendal! Wat was het weer een heerlijk gevoel om dichter bij ons doel te zijn: Tokyo 2020 + 1.

Op dit moment ben ik weer terug ‘verhuisd’ naar mijn kamer in Arnhem. Ik kan nu weer elke dag mijzelf verbeteren zodat ik zo goed mogelijk zal presteren in Tokyo. Na al die tijd voelt het goed om weer een vast ritme te krijgen.

Om een duidelijker beeld te geven hoe mijn dagen er ongeveer uitzien, is hier een korte uitleg; Ik train 2 dagen (maandag en donderdag) met het nationaal damesteam. De overige dagen zit ik in een topsport programma dat CTO (Centra voor Topsport en Onderwijs) heet.

Op het CTO worden jongeren begeleid om het Topsport en Onderwijs zo goed mogelijk te combineren. De trainingstijden zijn zo aangepast dat je tussentijds naar school zou kunnen. Ook geven je ze de mogelijkheid om er te wonen zodat je minder tijd kwijt bent aan reizen.

Het CTO-programma heeft voor mij gezorgd dat ik zonder zorgen naar mijn doel kan werken. Doordat ik doordeweeks niet meer 1,5 uur op en neer hoef te rijden, spaar ik gigantisch veel tijd. Zo kan ik beter rust nemen, en hou ik ook meer tijd over om mijn ZZP werk te doen.

Deze maand zijn we nog bezig met een rustige opbouw om blessures te voorkomen. Dit betekent dat je soms op een dag maar 1 training hebt in plaats van 2. Dit wordt dan rustig opgebouwd naar steeds meer trainingen zodat we uiteindelijk weer op het ‘normale’ schema zitten (2×2 uur per dag). Ook zijn er verschillende soorten trainingen, zo hebben we zaal-, schot-, conditie- en krachtraining.

Daarnaast heb je ook nog verschillende niveaus van training, zo heb je een groene, oranje en rode week. Een groene week is lichte week en rood een zware week. Dit heeft te maken met belasting, door de juiste verhouding van deze verschillende soorten weken worden wij klaargestoomd met het doel dat je een piekmoment hebt op de Spelen. Zo’n piekmoment is een moment waarin je het beste presteert over het hele jaar.

Naast de trainingsmomenten op Papendal speel ik ook in de eredivisie met mijn club in Amsterdam. Daarom ga ik vrijdag avond ook nog naar de clubtraining. Binnenkort starten de wedstrijden ook weer zodat alles weer terug is zoals het was!

Het wordt weer een drukke tijd maar ik kijk er ontzettend naar uit om weer het ‘normale’ leven op te pakken!

Groetjes Lindsay

COMMENTS

Gerda Says 20 september 2020 at 1:30 pm

Wauw Lindsay
Weer even wennen zo op je zelf, maar je kamer is tegek. En daar voel jij je thuis in.
Knokken voor goude tijden hopelijk gaat Je Tokyo droom door…lieverd dikke kus je tante

Beantwoorden

LEAVE A REPLY

nl_NLDutch